Verzorgingsadvies

1. Knip uw nagels nooit met een schaar, daardoor zullen ze gaan scheuren of breken. Gebruik liever een vijl. (Geen ijzeren vijl)

2. Smeer minimaal één maal per dag uw nagelriemen en kunstnagels in met nagelriemolie om ze in goede conditie te houden. U kunt deze bij de nagelstudio kopen. De olie legt een filter over de nagel, waardoor water geen kans krijgt deze uit te drogen.

3. Gebruik nagellakremover zonder aceton. Door gebruik van aceton kan namelijk de kunstnagel beschadigen of zelfs loslaten.

4. Door gebruik van sommige kruiden, aarde en zelfbruinende make-up kunnen de nagels verkleuren. Gebruik daarom het liefst handschoenen. Door de nicotine van het roken kunnen uw nagels gelig verkleuren.

5. Trek of peuter de kunstnagel nooit van uw eigen nagels af. Dit veroorzaakt schade aan de natuurlijke nagel wat maanden kan duren voordat het zich weer herstelt. Uw nagelstyliste kan de nagels op de juiste wijze voor u verwijderen.

6. Gebruik uw nagels niet als gereedschap.

7. Gebruik handschoenen tijdens het werken met schoonmaakmiddelen of tijdens het werken in de tuin. Middelen als terpentine, antical, ajax schoonmaak middel, chloor, aceton enz .zijn funest voor uw (kunst)nagels.

8. Laat uw nagels op tijd nabehandelen. Door de nagels op tijd te laten bijvullen voorkomt u het scheuren en breken van de kunstnagels.

9. Probeer u aan bovenstaande punten te houden, dan zult u veel plezier hebben van uw kunstnagels.

Vaak vraagt men zich af of kunstnagels slecht zijn voor de natuurlijke nagel.
Een veel gehoorde klacht is dat de natuurlijke nagels heel zwak en dun zouden worden nadat de kunstnagels verwijderd zijn.

- Na verwijdering van de kunstnagels zijn de natuurlijke nagels vochtig doordat deze lange tijd opgesloten waren. Het duurt enkele dagen voordat het vochtbalans hersteld is.

- Kunstnagels zijn veel harder dan natuurlijke nagels, aan deze hardheid went men zeer snel. Hierdoor lijken de natuurlijke nagels, nadat de kunstnagels verwijderd zijn, heel zwak.

- Nagels kunnen inderdaad te dun zijn en daardoor zwak worden, maar dit gebeurd alleen als deze ondeskundig verwijderd worden. Ga daarom nooit zelf aan de slag om kunstnagels te verwijderen. Je zult je nagels heel snel beschadigen omdat de nagels juist nu heel kwetsbaar zijn. Laat dit daarom altijd door een professionele nagelstyliste doen!

- Bij een deskundige behandeling van uw nagels zal er nooit meer dan 2 % van de dikte verloren gaan, dit is echter wel nodig om een goede hechting te krijgen van het kunstproduct. Tijdens de nabehandeling(en) zal alleen het uitgegroeide gedeelte gevijld worden om opnieuw goede hechting te creëren.

Dus: als uw kunstnagels deskundige gezet zijn, mogen uw natuurlijke nagels niet verzwakken.

Bij Beautifully staat de zorg voor de kwaliteit van uw natuurlijke nagel en uw handen centraal. Bij alle behandelingen werk ik alleen met top merken zoals Hollywood nails en Magnetic.